Het was een tijdje een rage: QR-codes. Je zag ze op de gekste plaatsen. Een prachtige collectie van de meest absurde voorbeelden vind je hier.

QR-code soms goed

Toch is het niet altijd een slecht idee om een QR-code te gebruiken. Bijvoorbeeld in een printadvertentie. Mocht het je lukken de lezer zo nieuwsgierig te maken dat hij z'n telefoon pakt en de code scant, heb toch maar mooi een geïnteresseerde bezoeker naar je webpagina gelokt. Bravo! Goed gedaan!

Zorg er dan wel voor dat die bezoeker altijd op een pagina terechtkomt die relevant is. En let erop dat die pagina geoptimaliseerd is voor mobiel.

Eneco advertentie met qr-code in Elsevier.
Paginagrote advertentie van Eneco in Elsevier met prominente QR-code die linkt naar een niet voor mobiel bedoelde pagina.

QR-code in inflight magazine Transavia. Maar geen internet.
QR-code in inflight magazine Transavia. Helaas is er geen internet aan boord. In de geschiedenis van de QR-reader staat dit: s.254a.com/clktrb?id=11997. Als je daarop durft te klikken zodra je weer internet hebt, kun je inderdaad de app van Transavia downloaden.

voorbeeld van qr-code die naar een niet voor mobiel geoptimaliseerde pagina linkt.
QR-code linkt niet naar voor mobiel geoptimaliseerde pagina.

En de pagina moet natuurlijk wel bestaan...

QR-code verwijst naar niet bestaande pagina.
QR-code verwijst naar niet bestaande pagina.

Werk met ons

Denk je eraan om een nieuwe, duurzame website te laten maken? Wil je weten of Mediaweb daarvoor de beste partij is? Lees dan deze pagina en kijk of we goed bij elkaar passen. Je mag natuurlijk ook gelijk contact opnemen.

Wil je:

1) Deze post delen? Help je vrienden en relaties door ze op deze blog post te wijzen. Klik hieronder op een of meer social networks van je keuze en spread the word.

2) Een reactie plaatsen? Heb je tips aanvullende tips? Heb je een vraag of opmerking? Laat een reactie achter hieronder om het met ons en onze lezers te delen.

3) Nooit meer een blogpost missen? Loop geen handige tips en wetenswaardigheden mis. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je een kort mailtje zodra we een nieuwe blog post hebben geplaatst.

Deze post delen?

e book online marketing checklist 2018

Meer inspiratie voor 2019?

Wekelijks een e-mail notificatie ontvangen als onze nieuwste blog live staat?
Ja graag! →

1 reacties op “

  1. Gravatar for QR coder

    QR coder

    Highway billboards zijn niet alleen onscanbaar maar ook nog levengevaarlijk als je al rijdend probeert te scannen farm7.staticflickr.com/6079...

Reageren niet meer mogelijk.